Over ons

LukassenBrokking, ervaren en vindingrijke ingenieurs

LukassenBrokking is een ervaren raadgevend ingenieursbureau op het gebied van civieltechnische constructies. Het bedrijf is in 2007 opgericht door Rolf Lukassen en Guido Brokking. De oprichters hebben beide jarenlange ervaring als civiele constructeur/adviseur. LukassenBrokking adviseert ingenieursbureaus, aannemers en overheden over civiele constructies in alle ontwerpfasen.

Expertise

LukassenBrokking heeft jarenlange ervaring bij zowel grote als kleine infrastructurele projecten. De brede expertise ligt met name bij advieswerkzaamheden van het ontwerp van betonnen en stalen civiele constructies in alle ontwerpfasen (van haalbaarheidsstudies, referentieontwerpen, VO, DO, UO tot en met site-engineering, maar ook herberekeningen en renovatie van bestaande constructies). Daarbij is veel kennis en ervaring opgedaan met de boven- en onderbouw van verkeers- en spoorbruggen op basis van de ROK en de OVS. Dat geldt ook voor onderdoorgangen, tunnels, voorgespannen constructies, paalfunderingen en damwandconstructies. Daarnaast hebben de adviseurs in de afgelopen jaren bijzondere kennis opgedaan over beweegbare stalen bruggen, tuibruggen en voorgespannen trogconstructies voor spoorverkeer.

Werkwijze

LukassenBrokking opereert zelfstandig en onafhankelijk. De advieswerkzaamheden worden vanuit eigen vestiging uitgevoerd, maar onze adviseurs kunnen ook voor een bepaalde periode bij een klant gedetacheerd worden. Met de ruime ervaring binnen het team en passie voor het vak krijgt elk project de aandacht die het verdient. Daarbij wordt gebruikt gemaakt van professionele software, waaronder de meest recente versie van het, in de civiele techniek, toonaangevende EEM-programma “Scia Engineer” en de geotechnische software “D-serie” van Deltares. Het maken van een doelmatig ontwerp binnen de normen/eisen, het leveren van hoge kwaliteit en het nakomen van de planning heeft bij ons hoge prioriteit. Verder wordt voor de kwaliteitsborging alle interne documenten onderworpen aan een collegiale toets en over de planning worden vooraf duidelijk, haalbare afspraken gemaakt.

Klanten

Sinds de start van LukassenBrokking heeft het bureau een brede klantenkring opgebouwd. Klanten zijn m.n. aannemers en ingenieursbureaus.

Beknopt CV van Rolf en Guido

Rolf Lukassen, adviseur civiele constructies

Ir. R.L.J. (Rolf) Lukassen (1973, TU-Delft Civiele Techniek) is een van de oprichters van LukassenBrokking.

Hiervoor was hij werkzaam bij Royal Haskoning en de Bouwdienst Rijkswaterstaat. Rolf is binnen het bedrijf voornamelijk actief als civiel adviseur/constructeur op het gebied van (voorgespannen)bruggen- en tunnelbouw. Zijn specialismen op dit gebied zijn o.a. (beweegbare) stalen bruggen en betonnen bruggen.

Publicaties

Fly-over Ypenburg voor raillijn 15
Vorm en functie hand in hand
Cement 4, 2001 (PDF)
Cement 5, 2021 (PDF) Tweede leven brug

Contact

Telefoon: 06 155 97 633
Email: r.lukassen@lukassenbrokking.nl

Guido Brokking, adviseur civiele constructies

Ing. G.C.H. (Guido) Brokking PMSE (1967, HTS Civiele Techniek, HTI Staal en Beton, en Betonconstructeur BV ) is een van de oprichters van LukassenBrokking.

Hiervoor  was hij werkzaam bij Royal Haskoning en Romein Beton. Guido is binnen het bedrijf voornamelijk actief als civiel adviseur/constructeur en is breed inzetbaar dankzij zijn brede kennis en ervaring. Daarnaast heeft hij veel expertise opgebouwd op het gebied van voorgespannen spoordekken.

Publicaties

Geluidsscherm A10-West Amsterdam
Ellipsvormige betonnen ligger saneert geluidsoverlast
Cement 3, 2006 (PDF)

Contact

Telefoon: 06 136 93 867
E-mail: g.brokking@lukassenbrokking.nl